In 1999 heb ik mijn allereerste schilderij gemaakt. Roel (mijn vriend) was jarig en hij wilde schilderspullen voor zijn verjaardag. Wat een leuk cadeau, dacht ik. Dus ik allemaal doeken en verf gekocht. Hij pakte zijn cadeaus uit en ik zat nieuwsgierig naast hem. “Wat ga je maken?” vroeg ik. Dat wist hij nog niet. “Mag ik eens proberen…..?” . En vanaf die tijd schilder ik, nu bijna 19 jaar geleden dus.

Schilderen vond ik leuk maar ik wilde nog liever beelden maken. Toen mijn schoonvader in 2004 ons schuurtje in de achtertuin verbouwde tot atelier kon ik eindelijk met beelden aan de slag. In het begin heb ik heel veel geëxperimenteerd met materialen en uiteindelijk met kunsthars gaan werken.

Mijn eerste beelden ontstonden vanuit mijn schilderijen. Ik schilderde vaak katten, dus maakte ik mijn 2D kat na in 3D. Later, toen ik minder schilderde en steeds meer met beelden bezig was, ontstonden de beelden vaak terwijl ik aan het werk was. Het is ook een heel ander proces, een tekening kan in 2D heel leuk zijn maar het lukt niet altijd om daar een goed beeld van te maken.

Op mijn eerste schilderijen zijn veel katten maar ook koeien te zien.

Ik vind koeien ook super leuke en grappige dieren. En toen ik laatst weer eens een koeienschilderij van mezelf bekeek besloot ik dat ik eindelijk maar eens een beeld van moet maken. Maar bij mijn schilderijen zijn de kop en de kont los van elkaar, dat wordt bij een beeld al lastig. Ik heb er wel aan gedacht om het heel abstract te maken maar uiteindelijk wil ik toch een herkenbare koe. En dat werd Moo! Ik vind hem zelf supergaaf en ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden….

Reageer op dit bericht