• Moo

  27 december 2017

  In 1999 heb ik mijn allereerste schilderij gemaakt. Roel (mijn vriend) was jarig en hij wilde schilderspullen voor zijn verjaardag. Wat een leuk cadeau, dacht ik. Dus ik allemaal doeken en verf gekocht. Hij pakte zijn cadeaus uit en ik zat nieuwsgierig naast hem. “Wat ga je maken?” vroeg ik. Dat wist hij nog niet. “Mag ik eens proberen…..?” . En vanaf die tijd schilder ik, nu bijna 19 jaar geleden dus.

  Schilderen vond ik leuk maar ik wilde nog liever beelden maken. Toen mijn schoonvader in 2004 ons schuurtje in de achtertuin verbouwde tot atelier kon ik eindelijk met beelden aan de slag. In het begin heb ik heel veel geëxperimenteerd met materialen en uiteindelijk met kunsthars gaan werken.

  Mijn eerste beelden ontstonden vanuit mijn schilderijen. Ik schilderde vaak katten, dus maakte ik mijn 2D kat na in 3D. Later, toen ik minder schilderde en steeds meer met beelden bezig was, ontstonden de beelden vaak terwijl ik aan het werk was. Het is ook een heel ander proces, een tekening kan in 2D heel leuk zijn maar het lukt niet altijd om daar een goed beeld van te maken.

  Op mijn eerste schilderijen zijn veel katten maar ook koeien te zien.

  Ik vind koeien ook super leuke en grappige dieren. En toen ik laatst weer eens een koeienschilderij van mezelf bekeek besloot ik dat ik eindelijk maar eens een beeld van moet maken. Maar bij mijn schilderijen zijn de kop en de kont los van elkaar, dat wordt bij een beeld al lastig. Ik heb er wel aan gedacht om het heel abstract te maken maar uiteindelijk wil ik toch een herkenbare koe. En dat werd Moo! Ik vind hem zelf supergaaf en ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden….

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 226 keer bekeken

 • Mijn stagiair

  18 december 2017

  Sinds september loopt Robin stage bij mij. Ze zit op het Rijn IJssel college, Art and Design. Ze is de tweede leerling van die opleiding die bij mij stage loopt. Twee jaar geleden had ik een jongen die 1 dag in de week kwam, Robin 5 dagen in de week. Daar moest ik wel even over nadenken. Ik ben nogal gehecht aan mijn vrijheid namelijk. Maar ik heb ja gezegd, en geen spijt van gehad. Met zijn tweeën werken is gezellig, en je krijgt natuurlijk veel meer gedaan.

  Nog een weekje en dan gaat ze me weer verlaten. Ze gaat namelijk ook een deel van haar stage in Finland doen. Superleuk natuurlijk, moet ze zeker doen, maar ik ga haar wel missen. Ze heeft in de maanden dat ze bij me was heel veel geleerd. Ik wilde haar alle fases die je door moet doorlopen om een beeld te maken leren. En dat is gelukt. Ze heeft nu aan een half woord genoeg. En, wat ook heel fijn is, ze vindt het fijn om dingen af te maken. In mijn atelier staan namelijk nogal veel onafgemaakte projecten. Dat komt door al die ideeën in mijn hoofd.  Maar Robin weet van aanpakken, heerlijk.

  Maar los van het feit dat ze me heel veel werk uit handen heeft genomen, vond ik het ook heel leuk om haar te begeleiden. Ik heb haar zien groeien. En uiteindelijk heeft ze bij mij haar eindopdracht gemaakt. Dat ging niet zonder slag of stoot. Maar ze zette door en ze heeft een prachtig beeld gemaakt. Helemaal in haar stijl. Ik ben trots op haar!

   

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 216 keer bekeken